04 aprilie 2014

IA de la A la Z in 18 tutoriale





      ajur – 01














51 de comentarii:

  1. Este superba. Sa o porti sanatoasa.
    Consuela

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Consuela! De purtat are sa o poarte o copilita, pentru ca e o ie mititica :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca reusesc sa termin si a doua maneca cu ajurul, as fi cu toate cele patru bucati ale iei mele la "punct de cusatura".
    Excelent tutorial, iti spune o incepatoare in ale impunsului cu acul.
    Inca odata, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, Silvia! Spor la cusut!
      Deci, pentru o incepatoare in ale tutorialelor, am luat nota de trecere, da?

      Ștergere
  4. Daca o vinzi cumva, sunt prima pe lista, da? :))
    Eu sunt mititica! :))))))
    Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Minnie, nu cred ca esti chiar atat de mititica. Ia e chiar de copilas. Am smuls promisiunea unei fetite (mai bine zis, mamei ei) ca o sa-mi pozeze imbracata in ie si o sa va arat cat de mica este. Momentan insa pustoaica are mana in ghips :(

      Ștergere
  5. Sa o poarte sanatoasa si mandra!
    Explicatiile tale sunt ca la carte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-s chiar ca la carte explicatiile mele, Angi. Acum dupa ce am terminat iisoara stiu sigur ce as face altfel, urmatoarea ie o sa iasa si mai bine, sper eu.

      Ștergere
  6. Vai cat este de superba...Sa o porti cu drag...Chear este deosebita...Jos palaria....si muuuulte felicitari!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ghemulet, dar ia nu este pentru mine, e de copilas mititel :) Sunt sigura ca, la cat de indemantica esti, si tu-ti poti face o ie. Daca te-ai si apucat, sau doar faci incercari, vezi ca avem concurs.

      Ștergere
  7. Buna Ina, multumesc mult pentru informatiile prezente aici. Abia astept sa ma apuc si eu de cusut,. As dori sa fac si o camasa (ie) in stilul celor din Maramures (cu platca) pentru fetita mea, mai ales ca am multa dantela facuta de bunica mea si as vrea sa o folosesc. Stii cumva cum trebuie croita? IStiu ca trebuie facuta platca respectiva (pt fata si spate), la care in partea de jos se ataseaza fata, respectiv spatele iei, dar nu-mi dau seama cum trebuie croite manecile si cum se ataseaza. Ti-as fi recunoscatoare pentru orice sfat.
    Felicitari pentru blog, esti o adevarata inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare foarte rau, nu pot sa te ajut, eu sunt mai din sud, n-am vazut niciodata cum se realizeaza o ie de Maramures. Poate mai exista pe net ceva indicatii, tutoriale, pe diverse forumuri, eu la ce nu stiu nici nu ma bag. Iti urez sa ai succes in cautarile tale si ... spor la lucru! :)

      Ștergere
  8. Multumesc pentru tutoriale,m-ai ajutat enorm, doresc sa-mi fac o ie,am si pinza, dar nu stiam cum s-o incep,acum insa .... la lucru,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere. Spor la lucru, Viorica Bunacalea, poate vedem si noi rezultatul :)

      Ștergere
  9. Am nimerit din gresala pe blogul tau si dupa ce am vazut tutorialele cu ia, am decis sa cos si eu una! Daca nu erai tu, nu as fi facut asta niciodata! ...
    Pana azi am croit si am cusut ceea ce se vede aici: http://jurnalcuflori.blogspot.ro/2014/09/si-eu-cos-o-ie-prima-parte.html

    Mii de multumiri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
  10. Oh, ce frumos! Ma bucur ca am putut să-ți fiu de folos. Spor la treaba în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Ina,

    Iti multumesc ca m-ai motivat sa incerc sa imi cos o ie. Am tivit fata si spatele si am brodat niste crengute negre pe fata... Abia astept sa vad ce va iesi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes în continuare! Și la cat mai multe ii... ☺

      Ștergere
  12. Ina, îți mulțumesc pentru toată seria de tutoriale despre cus se coase o ie.

    Tot adun surse de pe net, sfaturi, poze, orice poate fi util, dar la tine cred că totul e complet.

    E greu...nu știu dacă o să am timp de cusut ii, deci nu știu dacă merită să fac primul pas, adică să-mi comand material de pe net.

    Apoi, mi-e frică de partea cu croitul. Eu nu mă pricep deloc și am avut câteva experiențe în care croitoreasa mi-a stricat bunătăți de materiale.

    Dar dacă trec de fazele astea..partea cu cusutul s-ar putea să fie floare la ureche.

    Și dacă ajung să am o ii cusută de mine...o să-ți trimit o poză.

    Încă o dată mulțumesc și mult sporr în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul pas e mai greu, după aceea o sa îți fie greu sa te oprești ☺. Croitul nu ar trebui sa fie o problema, patru dreptunghiuri.
      Sa bagi pânză la apa întâi, sa nu ai surpriza de a-ți rămâne prea scurta după prima spălare.
      Spor la croit și cusut!

      Ștergere
  13. Buna Ina. Aceste tutoriale mi-au dat impulsul de care aveam nevoie. Primul pas a fost facut - tocmai mi-a adus curierul materialul. Din cate imi dau seama cred ca trebuie sa-i intind cu fierul (dupa ce il bag la apa). Apoi.... sper sa nu-l stric. Prima ie va fi mica mica (pentru fetita mea de 1,5 ani) , a doua mai maricica (pentru fetita mea de aproape 7 ani) si apoi una pentru mine. Sper sa-mi si iasa.
    PS: Stii cumva pe unde mai pot gasi modele de cusaturi exlplicate la fel de bine.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte tare ca sunt generatoare de impulsuri. Aproape in fiecare zi primesc mesaje cum ca s-a mai apucat cineva de cusut "din vina" mea, iar eu ma bucur maxim.
      Nu prea stiu unde sa te trimit pentru modele explicate pe indelete, ca inteleg ca asta cauti, ceva explicat pas cu pas. Eu cand gasesc un model ce-mi place, il desenez pe hartie de caiet de matematica, apoi caut axa de simetrie ca sa zic asa si in functie de asta ma apuc de lucru. Am in vedere nici sa nu sucesc panza in toate directiile, nici sa pasesc prea mult pe dedesubtul materialului. Daca incepi cu ceva usor pentru cea mica, pe parcurs o sa iti dai seama mai bine ce si cum trebuie facut.
      Spor la croit si cusut!

      Ștergere
    2. Promit sa pun poze cu rezultatul!

      Ștergere
    3. Da' sa ma tragi și pe mine de mâneca (cu un link) ☺.

      Ștergere
    4. Abia acum dupa ce m-am uitat la poze a 25 a oara mi-am dat seama de ce gaurele mele sunt mult mai mici. Pentru ca n-am scos firul ala de era pomenit la croit (am crezut ca e facultativ si ca are doar rolul de a face marginea dreapta) :((. Oricum materialul meu (panza topita ) e mult mai des decat cel prezentat si in niciun caz nu ma apuc de desfacut ca ma apropii de jumatate. O sa tin cont data viitoare. :) O sa fie o ie mica mica cu niste gaurele mici mici!

      Ștergere
    5. Dacă ai reușit sa faci găurelele fără fir scos și ai și păstrat "drumul" drept, înseamnă că ai ochi buni, te invidiez! O sa fie o ie delicata, cu toate cele mititele ☺

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  14. Buna, m-am hotarat sa ma apuc si ei de o ie dar dupa ce am luat tot ce trebuie am facut o proba la ata sa vad daca nu iese culoarea si mi-am dat seama ca nu voi putea lucra panza mea topita este foarte deasa.sunt disperata.Ce este de facut?
    Esti o draguta ca impartasesti cu noi asemenea secrete.
    Tot respectul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Eu zic ca s-ar putea sa ai nevoie de ochelari. Daca e nevoie de ochelari atunci orice panza e prea deasa. Cum pui ochelarii pe nas, cum se rareste si panza :) Bine, lasand bluma la o parte, eu vad doua solutii, ori o vizita la oftalmolog, ori schimbata panza cu una mai rara.
      Spor la treaba!

      Ștergere
  15. Buna, tutorialul tau este o adevarata sursa de invatare pentru incepatori, m-am decis incerc sa fac si eu o ie micuta, am cumparat panza matador pentru ca are patratele mai mari si fiind incepataoare ma gandesc ca ma ajuta, intrebarea mea este: trebuie spalat inainte materialul, am citit pe undeva ca intra la apa, intra mult la apa? pentru ca eu cred ca mi-ar fi mai de ajutor cu patratele mai mari , multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca îți pare folositor tutorialul meu, sper ca în curând sa poți sa îmi spui ca ai terminat o ie de care ești încântată.
      Eu pe matador nu am lucrat, nu știu cat intra la apa dar poți verifica dacă ai mai mult material. Masori o bucata ce-ți prisosește, o bagi la apa și când e uscata Masori din nou. Asa îți dai seama cam cat intra la apa.
      Spor la lucru!

      Ștergere
  16. buna ziua. Cat timp v-a luat sa coaseti si sa brodati ia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua! Ia este de copil și nu mai știu exact cat mi-a luat sa o cos. Se poate calcula după data postarilor, de la primul tutorial pan la ultimul tutorial, exact atât a durat. Acuma fiecare cu ritmul lui... ☺

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  17. Buna! dupa ce am descoperit blogul dv mi-am facut si eu o ie :) apoi am facut una pentru o prietena, iar apoi una pentru fiica mea de un an. acum mai fac una...pur si simplu mi-am descoperit o pasiune si nu ma mai pot opri. totul a pornit din plictiseala si din ideea "hai sa vad daca pot si eu" :) sunt foarte practice explicatiile dv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine! ☺ Sa știi ca am văzut iile când le-ai postat pe fb. Eu cam bănuiesc care ii sunt făcute după tutorialele mele, după ajurul de la poale care nu e chiar obișnuit sa fie acolo, am scris în explicații. Eu asa aveam bucățile de material, cu ajurul făcut cu mult timp în urma, asa ca le-am folosit asa.
      Ce sa zic... La cat mai multe ii!

      Ștergere
  18. Buna! dupa ce am descoperit blogul dv mi-am facut si eu o ie :) apoi am facut una pentru o prietena, iar apoi una pentru fiica mea de un an. acum mai fac una...pur si simplu mi-am descoperit o pasiune si nu ma mai pot opri. totul a pornit din plictiseala si din ideea "hai sa vad daca pot si eu" :) sunt foarte practice explicatiile dv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Adina! Scuze ca răspund asa târziu, de fapt am răspuns imediat dar nu știu de ce nu apare comentariul acela. Ti-am văzut iile mai demult pe fb, m-am prins ca ai trecut pe aici pe blog când am văzut ajurul de la poale. Eu am scris ca nu e ceva obișnuit să apară acolo (eu asa aveam petice începute, trebuiau sa fie niște mileuri ☺), dar aproape toată lumea Care s-a ajutat de tutorialele mele a da un ajurul la poale.
      Spor la cusut în continuare.

      Ștergere
  19. Foarte frumoasă! Și eu m-am inspirat de la dumneavoastră și mi-au ieșit niște ii superbe. Aș avea o întrebare dacă se poate: știți cumva cum se fac iile cu bentiță,în loc de crețul "burta vacii"? Mulțumesc,o zi bună! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru aprecieri! Nu am făcut niciodată ii din acelea cu bentița la gat, acum lucrez si eu la una, bâjbâi cum s-ar zice, deci nu sunt în măsură să dau sfaturi.
      Spor la cusut în continuare, ...! (un nume mi-ar fi plăcut sa vad☺)

      Ștergere
  20. Dacă o să reuşiți,aş aprecia dacă ați împărtăşi cu noi "secretul". Mulțumesc,spor şi dumneavoastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa mai dureze ia mea, acum făcui o pauză, erau altele mai urgente ☺.

      Ștergere
  21. Eu am o vaga idee despre cum s-ar face,dar momentan nu am material pentru a incerca...şi aşa mă mănâncă degetele să mai fac o ie,am şi găsit un model superb,dar din păcate sunt plecată din țară şi nu am reuşit încă să îmi procur material. Spor la toată lumea!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vreau sa va multumesc pentru aceste tutoriale. Am facut o ie superba (parerea mea) doar cu ajutorul dumneavoastra. Sa a dea Dumnezeu sanatate si putere ca sa faceti tot felul de minuni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și eu! Numai bine și... spot la cusut! ☺

      Ștergere
  23. Va multumesc foarte mult, sunt excelente imaginile si explicatiile. Am cumparat panza topita in mai multe culori, pastelate, cu gandul sa-mi fac bluze gen ie, cu aplicatii de dantela din bumbac iar astazi am gasit blog-ul dvs si sunt incantata, as dori sa lucrez o ie ca cea prezentata de dvs.. Am o problema insa: panza topita este creponata, este foarte greu de lucrat pe ea...dupa ce o cald se netezeste, insa nu uniform. Probabil, daca as lucra pe ea, modelul cu flori nu se va vedea bine. E nevoie sa caut si sa cumpar panza topita simpla (n-am gasit pana acum asa ceva) sau merge si pe aceasta creponata? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună,Irina! Multumeac si eu.
      Nu stiu cum e cu panza creponata, personal nu am lucrat pe ea.Am o prietena care a cusut pe o astfel de panza si modelul i-a iesit un pic cam stramb. Nu stiu insa daca asta e valabil pentru toate panzele de acest gen.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  24. Va multumesc pentru tot ajutorul pe care il dati prin intermediul tutorialelor. Mi-au fost de marea ajutor in realizarea primei mele ii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere! Ma bucur ca si acum, dupa mai bine de doi ani inca mai primesc feedback la tutoriale. E bine. La cat mai multe ii cusute!

      Ștergere